Een consult in de praktijk

De intake

Wanneer je voor de eerste keer in de praktijk komt, vindt een uitgebreide intake plaats. Binnen de Traditionele Chinese Geneeswijze worden klachten gezien als uitingen, symptomen, van een onderliggende verstoring. Door na te gaan wat de onderliggende verstoring is en deze mee te nemen in de behandelingen, worden zowel symptomen als oorzaken aangepakt.

De behandeling zelf

Na de intake vindt meteen een eerste behandeling plaats: hierbij worden enkele zeer dunne, steriel verpakte naaldjes geprikt in de gekozen acupunctuurpunten. Dit kunnen punten zijn op de benen, voeten, armen, handen, rug, schouders of buik. De naaldjes blijven gedurende 25 tot 30 minuten zitten.

Vervolgconsulten

Op basis van de gegevens uit de intake wordt na afloop van het eerste consult een behandelplan opgesteld, welke we tijdens het tweede consult bespreken. Verder wordt tijdens de vervolgafspraken telkens besproken hoe het je vergaan is na afloop van de vorige afspraak en volgt een nieuwe acupunctuurbehandeling.

Hoeveel consulten zijn er nodig?

Het aantal consulten dat noodzakelijk is, is afhankelijk van de aard van de klacht, de tijd dat de klacht al bestaat en de reactie van het lichaam op acupunctuur. Vaak merk je al snel (na 1 of 2 consulten) verschil, uiterlijk na ongeveer 3 tot 5 consulten zal een effect merkbaar moeten zijn. Op basis hiervan kan een globale prognose worden gegeven over het totaal aantal benodigde consulten. Bij chronische klachten zijn dit er soms meer dan 8, terwijl acute, kortlopende klachten soms in minder dan 5 keer verholpen kunnen worden.

Annuleringsvoorwaarden

Wanneer door omstandigheden een consult niet door kan gaan, verzoek ik je hierover zo snel mogelijk telefonisch contact met de praktijk op te nemen. Vanwege de Corona-omstandigheden (en dus het verzoek bij klachten niet naar de praktijk te komen) wordt een geannuleerd consult momenteel niet in rekening gebracht.