Eerste consult (1 – 1,5 uur)

Wanneer je voor de eerste keer in de praktijk komt, vindt een uitgebreide intake plaats. Binnen de Traditionele Chinese Geneeswijze worden klachten gezien als uitingen, symptomen, van een onderliggende verstoring. Door na te gaan wat de onderliggende verstoring is en deze mee te nemen in de behandelingen, worden zowel symptomen als oorzaken aangepakt.

De Traditionele Chinese Geneeswijze kijkt naar de persoon in zijn totaliteit en past daar de behandeling op aan. Hierdoor kan het dus voorkomen dat iemand die komt voor hoofdpijnklachten en het ook snel warm heeft, vaak dorst heeft en onrustig slaapt, met behulp van andere acupunctuurpunten behandeld wordt dan iemand die komt voor hoofdpijnklachten en daarbij ook vaak wat duizelig is, vermoeid is en last heeft van diarree. Dit is nu het mooie van acupunctuur: er wordt een individueel, op maat gemaakt traject opgestart.

Naast de intake bestaat dit consult uit een eerste acupunctuurbehandeling. Hierbij worden enkele zeer dunne, steriel verpakte naaldjes geprikt in de gekozen acupunctuurpunten. Dit kunnen punten zijn op de benen, voeten, armen, handen, rug, schouders of buik. De naaldjes blijven gedurende 25 tot 30 minuten zitten. Het zetten van de naaldjes geeft een klein prikgevoel, dit verdwijnt zodra de naald geplaatst is. Wanneer je (erg) opziet tegen het plaatsen van de naalden, kan voorafgaand aan de intake al kort uitgelegd worden hoe het plaatsen van de naalden in zijn werk gaat, waardoor de spanning die daarmee samenhangt, weggenomen kan worden.

Vervolgafspraken

Hoeveel consulten zijn er nodig?