Ondersteuning tijdens een IVF-, ICSI-, IUI- of Cryo-traject

Acupunctuur kan een mooie ondersteuning vormen bij het doorlopen van een IVF-, ICSI-, IUI- of Cryo-traject. Er worden dan acupunctuurpunten ingezet die het proces ondersteunen en punten die zorgen voor wat ontspanning van lichaam en geest in deze toch spannende tijd.

Het heeft de voorkeur al enkele weken vóór de start van een van de genoemde trajecten met acupunctuur te starten om te proberen het lichaam zo optimaal mogelijk het traject in te laten gaan, maar mocht je pas later in het traject op het idee komen om acupunctuur ter ondersteuning in te gaan zetten, ook dan van harte welkom!

Hieronder staat voor de verschillende trajecten een korte toelichting opgenomen. 

Acupunctuur bij IVF- of ICSI

De acupunctuurpunten die ingezet worden bij begeleiding bij IVF en ICSI zijn afhankelijk van de fase in het traject: een aantal punten komt iedere keer terug en een aantal punten hangt samen met de fase waarin je je op dat moment bevindt. De combinatie van punten richt zich op wat het lichaam ter ondersteuning kan gebruiken bij

  • de voorbereiding
  • down-regulatie
  • menstruatie
  • stimulatie met hormonen
  • de dagen richting de punctie
  • de ochtend op de dag van terugplaatsing 
  • de dag na de terugplaatsing 

 

Acupunctuur bij IUI

Bij een IUI-traject wordt bij de selectie van punten rekening gehouden met de cyclusdag :

Dag 1-5 * 6-10 * 11-18 * vanaf dag 19 * na inseminatie.

Acupunctuur een Cryo-terugplaatsing

De ondersteuning tijdens een Cryo-terugplaatsingstraject volgt voor een deel het IUI-protocol, met specifieke punten tijdens dag 10-13 en ook weer speciale punten op de dag van terugplaatsing en na de terugplaatsing.

 

Mocht je naar aanleiding van wat je hier leest nog vragen hebben, aarzel dan niet contact op te nemen voor meer informatie. En als je het prettig vindt vooraf eerst kennis te maken dan kan dat natuurlijk ook; het is ten slotte een lichamelijk en mentaal behoorlijk belastende periode die je tegemoet gaat en dan is het fijn te weten of je je op je gemak voelt in de praktijk. Dit hoeft natuurlijk niet, kijk gewoon wat voor jou het beste is.