Maatregelen in verband met Corona

Doorgaan of annuleren van een consult

Voel je van harte welkom in de praktijk, echter conform de regels van het RIVM kan het consult bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius of wanneer huisgenoten ziek zijn, niet doorgaan.

Voorafgaand aan het consult neem ik nog even contact op om op basis van de Gezondheidscheck na te gaan of het consult door kan gaan, of dat het beter is deze (kosteloos) te annuleren.

1,5 meter

De spreektafel heb ik een kwart slag gedraaid: de tafel is 1.60 lang, dus wanneer we tegenover elkaar zitten, voldoen we ruimschoots aan de afstand van 1,5 meter.

Mondkapje

Tijdens het prikken draag ik een mondkapje.

Luchtzuivering

In de praktijk staat een luchtververser: deze werkt met HEPA-filters en met UV-licht: hierdoor kunnen ook bacteriën en virussen vernietigd worden.

Handgel

In de praktijk is geen wastafel aanwezig, wel heb ik gezorgd voor voldoende handgel om de handen van behandelaar en cliënt te kunnen desinfecteren alvorens gestart wordt met prikken.

Zelf meenemen

De handdoeken, het hoeslaken over de behandeltafel en het kussen voor onder je hoofd zijn uit de praktijkruimte gehaald: zou je zelf handdoeken mee willen nemen? Een grote handdoek om op te liggen en eventueel een paar kleinere om je toe te kunnen dekken (en als je het fijn vindt ook een kussen voor onder je hoofd).

Ten slotte

Ten slotte zou ik je willen vragen thuis nog even naar het toilet te gaan voordat je naar de praktijk komt. Uiteraard zorg ik ervoor dat de praktijk vóór jouw komst helemaal schoongemaakt is en doe ik dit ook na afloop weer.