Acupunctuur bij Post-Covid

Restklachten na Covid

Veel mensen die eerder Corona hebben gehad, voelen zich weken of zelfs maanden later nog steeds niet de oude. Nog steeds kortademig, weinig energie, hoofdpijn, last van ‘brain fog’, geen reuk- of smaak hebben of soms maar één of juist een combinatie van de hier beschreven klachten. Het herstel is er wel, maar gaat langzaam: je zat zat altijd vol energie, ging met plezier naar je werk en zo voelt het ineens allemaal nog lang niet.

Acupunctuur kan op een mooie manier ondersteunen bij de weg naar herstel. Na een uitgebreide intake, wordt tijdens het eerste consult een aantal punten op de rug geprikt, als een soort ‘detox’. Op basis van de klachten die bij de intake aan bod kwamen, wordt vervolgens een behandelplan opgesteld. Zo kunnen er punten ingezet worden die zorgen voor meer energie, punten die een balancerende werking hebben, punten die de druk op de borst verminderen, de longen ondersteunen of punten die helpen bij het verminderen van de ‘brain fog’. Ook voor geur-en smaakproblemen zijn behandelmethoden opgesteld. Uiteraard komt het ook voor dat een combinatie gemaakt wordt.

Mocht je na Corona te hebben gehad langer met klachten blijven lopen dan je had verwacht en heb je het gevoel dat je lichaam extra ondersteuning kan gebruiken bij het herstel: voel je van harte welkom in de praktijk.