Acupunctuur bij pijnklachten

Hoofdpijn en migraine

Voor acupunctuur bij hoofdpijn en migraineklachten: klik hier

Pijnklachten

In de praktijk wordt vaak gewerkt met de ‘Dr Tan’s Balance Method’ om pijnklachten te behandelen in bijvoorbeeld

  • schouders (frozen shoulder en andere schouderklachten)
  • nek (bewegingsbeperking)
  • elleboog (tenniselleboog)  
  • pols (carpaal tunnel)
  • voet (hielspoor)
  • overige klachten in het bewegingsapparaat

Bij deze Balansmethode (die gebaseerd is op de Traditionele Chinese Geneeswijzen) wordt een verstoring (disbalans) in een meridiaan verholpen door deze te balanceren met behulp van een gekoppelde meridiaan.

Dit betekent dat op andere plaatsen geprikt wordt dan het gebied waar de pijnklacht zich bevindt: je balanceert namelijk via de gekoppelde meridiaan elders op het lichaam. Het prettige aan deze methode is dat in het pijnlijke gebied niet geprikt hoeft te worden: je behandelt bijvoorbeeld schouder- en nekklachten via de enkels en onderbenen, hielspoor via de handen en schouders en elleboogklachten via de knie.

Nadat de geselecteerde punten geprikt zijn, dient binnen zeer korte tijd (nog tijdens het consult) een verlichting van de pijn waarneembaar te zijn. Vervolgens blijven de naalden ongeveer een half uur zitten.

Er zijn wel enkele behandelingen nodig om te pijn weg te laten blijven, maar het feit dat verschil merkbaar is, zorgt vaak al voor een enorme opluchting.

Bij pijn als gevolg van slijtage kan natuurlijk niet de oorzaak van de pijn weggenomen worden, maar is een verlichting van de pijn vaak wel mogelijk.

 

#pijn #frozenshoulder #tenniselleboog #schouderklachten #nekklachten #hielspoor #stuitje