Acupunctuur bij pijnklachten

Pijn, chronisch of acuut, heeft forse impact. Naast het ongemak van de pijn beperkt het je bewegingen en kost het energie. Ook ga je je lichaam anders belasten en loop je daardoor het risico op nieuwe klachten door overbelasting. Acupunctuur brengt de energiestroom weer in balans.

Zodat de pijnlijke gewrichten, pezen of spieren sneller en beter kunnen herstellen.

Bij welke pijnklachten helpt acupunctuur?

Acupunctuur kan heel effectief ingezet worden bij lokale pijn aan gewrichten, pezen en spieren. Dat geldt voor acute én chronische pijnklachten.

Pijnklachten en blessures die met acupunctuur behandeld worden zijn o.a.:

  • Frozen shoulder
  • Nekklachten
  • Tennisarm en golfelleboog
  • Carpaal tunnelsyndroom
  • Hielspoor en neuropathie aan de voeten
  • Rugklachten
  • Pijn in het gebied van het stuitje
  • Pijn aan de heup
  • Aangezichtspijn

Ook hoofdpijn en migraine kunnen goed behandeld worden met acupunctuur. Het vraagt alleen een iets andere benadering dan bij de klachten en blessures zoals hierboven genoemd.

 

Hoe acupunctuur helpt bij pijnklachten

Blessures en pijnklachten zoals een frozen shoulder, pijnlijke nek of rugpijn hebben met elkaar gemeen dat de pijn op een duidelijk aanwijsbare plek zit. Pijn aan gewrichten, pezen en spieren ontstaat wanneer de energie in het lichaam niet vloeiend stroomt. Het loopt ergens vast en dat merk je. De pijn geeft precies aan waar het probleem zit.

Een energieblokkade geeft niet alleen pijnklachten. Het zorgt er ook voor dat de helende energie niet bij de pijnlijke plek kan komen.

Met acupunctuur wordt de doorstroming van de energie verbeterd, zodat het zelfherstellende vermogen van het lichaam sneller en beter zijn werk kan doen. Hiervoor wordt de Balansmethode van Dr. Tan gebruikt.

 

Dr. Tan’s Balansmethode

In de praktijk wordt bij lokale pijnklachten meestal met de Dr. Tan Balansmethode gewerkt. Bij forse pijnklachten wordt vaak opgezien tegen het behandelen of zelfs aanraken van de pijnlijke plek. Met de Balansmethode hoef je niet in het gebied te prikken waar de pijn zit. Je behandelt op een andere plek op het lichaam.

Door het plaatsen van de naaldjes hervindt het lichaam zijn balans. Dit vermindert de klacht. Het teveel aan energie wat op een bepaalde plek de mooie stroom blokkeert, verspreidt beter over het lichaam waardoor de klacht afneemt.

Al tijdens de behandeling merk je verschil: een prachtige methode!

Acupunctuur bij pijnklachten zoals rugpijn en frozen shoulder, praktijk in Vlijmen (regio Den Bosch/Heusden)

Meer informatie of een afspraak maken?

Heb je pijn aan een gewricht, pezen of spieren? Heb je het gevoel dat je lichaam wel wat extra ondersteuning kan gebruiken bij het herstel? Bel voor meer informatie of een afspraak naar 073 822 10 53 of mail naar info@inbalans-acupunctuur.nl

 

 

In Balans Acupunctuur 073-822.10.53 Wilhelminastraat 15-d Vlijmen