Acupunctuur bij een onvervulde zwangerschapswens

Wanneer een zwangerschap op zich laat wachten, kunnen hier medisch verklaarbare redenen voor zijn. Wanneer de Westerse Geneeskunde geen oorzaak kan vinden voor het niet in vervulling gaan van de zwangerschapswens, wordt wel gesproken van een ‘onverklaarbare onvruchtbaarheid’. Tijdens de diverse gevolgde nascholingen ‘Acupunctuur bij infertiliteit’ in Nederland en België is uitgebreid ingegaan op patronen die volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze invloed hebben op de vruchtbaarheid.

Wanneer acupunctuur ingezet wordt ter ondersteuning, worden afhankelijk van de fase van je cyclus waarop je op dat moment zit, punten ingezet. Ook wordt vaak met een warmtelamp gewerkt. Je kunt op ieder moment in de cyclus beginnen.

Soms komen vrouwen naar de praktijk die al in een (onderzoeks-)traject zitten en kan de acupunctuur een mooie aanvulling op het ‘Westerse traject’ zijn, maar wat ook gebeurt, is dat met acupunctuur gestart wordt om te kijken of op deze wijze wellicht een medisch traject voorkomen kan worden.

In Balans Acupunctuur 073-822.10.53 Wilhelminastraat 15-d Vlijmen