Therapeut

Na afronding van het opleidingsjaar Medische Westerse Basiskennis ben ik in 2006 begonnen met de opleiding Klassieke Acupunctuur. De insteek waarmee ik aan de opleiding begon, was in eerste instantie een rationele; ik vond het boeiend en wilde er meer over weten. En toen werd ik vanaf het eerste college gegrepen door de wijze waarop de Traditionele Chinese Geneeswijze met haar eeuwenoude kennis over de (holistische) werking van het menselijk lichaam ook in deze moderne tijden in staat is de gezondheid van mensen te verbeteren, de energie (Qi) in het lichaam beter te laten stromen.

De Westerse Geneeskunde heeft veel specialistische kennis ontwikkeld over alle afzonderlijke onderdelen van het menselijk lichaam, de Traditionele Chinese Geneeswijze richt zich op de gehele persoon. In mijn ogen kunnen beide vakgebieden zeer goed naast elkaar bestaan en elkaar waar mogelijk aanvullen.

Tijdens het schrijven van mijn afstudeerscriptie en na afronding van mijn studie heb ik gedurende bijna een jaar als acupuncturist werkervaring opgedaan bij een acupunctuurpraktijk in Tilburg. In 2012 ben ik gestart met een praktijk aan huis: In Balans Acupunctuur.

Het is geweldig te ervaren hoe je via acupunctuur bij kunt dragen aan het welzijn van anderen. De voldoening die dat geeft, maakt dat ik mijn werk nog steeds iedere dag met enorm veel plezier doe.

In Balans Acupunctuur 073-822.10.53 Wilhelminastraat 15-d Vlijmen